27
Jun
08

Първи гей прайд в София

Дали е първи или не – мненията са противоречиви. Във всеки случай, това е първото гей събитие у нас, което привлича толкова внимание.

Истина е, че г-н Боян Станков, помпозно прекръстил се “Расате” (което всъщност е адски иронично, имайки предвид колко самоотвержено той отстоява позициите на българската православна църква), направи адски добра услуга на ЛГБТ обществото в България, както и на множеството трезво и модерно мислещи стрейт хора у нас, подкрепящи събитието. Merci beaucoup за ПР-а, драги!

Така наречения г-н кмет на София Б. Борисов първо подкрепи събитието, после се уплаши от натиска на националистите и църквата (ха-ха), след което явно бе приплеснат от незнайно къде – вероятно е имало външна намеса – и върна парада в центъра на София, където му е мястото, а не в гората на майната си, където въпреки псевдо-аргумента за по-добра сигурност, ще е в пъти по-лесно да ни смачкат фасона на всичките.

Много хора вече изразиха позитивното си мнение в подкрепа на предстоящия гей-парад, така че няма да се обяснявам надълго и нашироко и да повтарям вече написаното, към което съм 100% съпричастна.

2008-ма е. Време е и в България да се случи гей-парад. Време е и тук хората да започват да се показват, макар и плахо, за да могат след 10-20 години да бъдат приемани нормално. За да може репликата „педераст” да не е еквивалент на „нещастен тъпак”.

Надявам се утре всичко да мине мирно, въпреки заплахите на неукия, но за сметка на това хиперактивен Расате и неговото стадо. Щото ако не мине мирно, мисля, че на БГ и се пише още по-лошо, отколкото вече е.

Ще съм там.

В подкрепа на всички готини хора, които ще са там, а и за да не изневерявам съвсем на посоката на блога, ето един поздрав. Дано обществото ни все някога прогледне.

Hercules and Love Affair — Blind

Advertisements

3 Responses to “Първи гей прайд в София”


 1. June 28, 2008 at 7:09 pm

  Най-сетне някой да отбележи за прозвището “Расате”, браво на теб! (: И чудесно линкнати статии, колко удобно^^
  Отиде ли на парада? Аз го засякох пред Червената къща. Май мина по-добре от очакваното, а?

 2. 2 mylifewithoutme2
  June 28, 2008 at 7:54 pm

  Мина доста добре, според мен. Бях там.

  Бая хора дойдоха, противно на очакванията. Беше малко спринт, защото участниците бяхме доста уплашени от вихрещите се псевдо-нацита и лузъри и от бомбичките. Полицията обаче си свърши работата много добре – арестували са 88 човека, включително и нашия любим г-н Расате. 🙂 Не допуснаха да бъде набит нито един участник.

  Като за първи път беше много добре. Догодина пак и дано дойдат още повече хора.

 3. June 29, 2008 at 7:36 am

  расате бил довел и малката си дъщеря, което е доста ламерско…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


Advertisements